Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Andalúz kagylósaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Tojás, Zöldség, Hidegvérűek, Tejtermékek, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kagylót megfőzzük a borral, sóval, borssal és a felvagdalt répával ízesített vízben. A húsát kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kétszínű paprikát, a felvagdalt olívabogyót, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecete,t a sóval, borssal, a kakukkfűvel elkeverjük. A lefőzött kagylóhússal elkeverjük.
Előételnek tálaljuk, friss pirítóssal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)