Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns garnélasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
5 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
50 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve főzzük fel. Végül botmixerrel pürésítsük. Hagyjuk kihűlni, citromlével ízesítsük pikánsra, keverjük bele a főtt garnélát, a saláta mixet és az apró kockára vágott csípős zöldpaprikát. Hűtsük be, majd koktélparadicsom gerezdekkel és pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)