Pikáns garnélasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
5 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
50 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve főzzük fel. Végül botmixerrel pürésítsük. Hagyjuk kihűlni, citromlével ízesítsük pikánsra, keverjük bele a főtt garnélát, a saláta mixet és az apró kockára vágott csípős zöldpaprikát. Hűtsük be, majd koktélparadicsom gerezdekkel és pirítóssal tálaljuk.