Pikáns garnélasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve főzzük fel. Végül botmixerrel pürésítsük. Hagyjuk kihűlni, citromlével ízesítsük pikánsra, keverjük bele a főtt garnélát, a saláta mixet és az apró kockára vágott csípős zöldpaprikát. Hűtsük be, majd koktélparadicsom gerezdekkel és pirítóssal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||