Füstölt csirkemell salátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Alufólia, Wok, Hideg, Húsfélék, Sütés nélkül, Főzés nélkül Hozzávalók 4 személyre: Galambbegy saláta
Füstölt csirkemell
Galambbegy saláta Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a zöldségekkel összeforgatva, frissiben tálaljuk. Füstölt csirkemell A lebőrözött, kicsontozott csirkemell minden oldalát kenjük be, vékonyan, szezámolajjal. A wok aljára helyezzünk 2 réteg alufóliából vágott kört, mely az edény feléig érjen. Az összekevert rizs, tea, cukor keveréket halmozzuk bele és tegyük takaréklángra. Amikor füstölni kezd, a rácsra helyezett csirkemellet tegyük fölé és szorosan fedjük le az edényt. Negyed órát hagyjuk a lángon, majd kapcsoljuk le a tüzet és hagyjuk kihűlni. A teljes kihűlésig ne vegyük le a fedőt. A füstölés közben gondoskodjunk a jó szellőztetésről és véletlenül se hagyjuk magára, amíg a láng ég. Tálalás előtt szeleteljük fel hajszálvékonyan a csirkehúst, legyező alakban tegyük a tányérra és a melléhalmozott salátával adjuk asztalra. Igazi különlegesség. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||