Karácsonyi csokis gombóc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Julcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Karácsony, Húsvét, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
400 ml tejet, a cukrot, és a margarint forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a búzadarát és forraljuk fel. A tűzről levéve 15 percig hagyjuk állni, míg a dara megdagad, majd keverjük bele a tojást, és az egész masszát egy tálba öntve kb. 1 óra alatt hűtőszekrénybe hűtsük le. A lehűtött masszát 8 egyenlő részre osszuk el. Egy-egy csokikockát helyezzünk el minden adag közepébe. Formázzunk gombócokat és forró vízben főzzük meg őket. Amikor feljönnek a víz felszínére, akkor vannak készen. Az öntethez 200ml tejet forrósítsunk fel és 8 kocka csokit olvasszunk fel benne. Ezalatt az étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverjük és adjuk hozzá a csokis tejhez. Pár félretett csokikockát reszeljünk le. Öntsük a gombócokra az öntetet és díszítsük a csokireszelékkel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||