Hamis gulyásleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztjuk és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, rövid ideig pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a fűszereket és a zöldségeket félpuhára főzzük. Az apró kockára vágott krumplit beletesszük és ha kell annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Negyed órát csendesen forraljuk, rászórjuk a tésztát és még öt percig főzzük. Kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||