Padlizsán paradicsommal és fokhagymával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Böjt, Párolt, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt keresztben szeleteljük centi vastagra, sózzuk be és fél óra állás után mossuk le. Jól lecsepegtetve forró olajon süssük barnára. Két evőkanál olajon süssük át a kicsumázott, kézzel összetört paradicsomokat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk meg. Ha összefőtt, tegyük bele a padlizsánt, keverjük bele az ecetet és néhány perc forralás után reszeljük bele a fetát. Hagyjuk kihűlni. Behűtve tálaljuk, friss pitával.