Spenótos, fetás rántotta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
25 dkg mirelit spenót 47 0.8 0 10.2 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Olvasszuk ki a spenótot és csavarjuk ki a levét. A vajat melegítsük fel nehéz, vas serpenyőben, majd öntsük bele a kevés sóval felvert tojást (a feta is sós!). Süssük addig, a szélét emelgetve, amíg összeáll. Szórjuk rá a spenótot, az elmorzsolt fetát és a vékony karikára vágott paradicsomot. Hintsük meg frissen őrölt borssal. Tegyünk rá fedőt és hagyjuk a lángon, amíg a sajt megolvad és a tojás alja aranybarnára sül. Hajtsuk félbe és tálra csúsztatva tálaljuk.