Spenótos, fetás rántotta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Olvasszuk ki a spenótot és csavarjuk ki a levét. A vajat melegítsük fel nehéz, vas serpenyőben, majd öntsük bele a kevés sóval felvert tojást (a feta is sós!). Süssük addig, a szélét emelgetve, amíg összeáll. Szórjuk rá a spenótot, az elmorzsolt fetát és a vékony karikára vágott paradicsomot. Hintsük meg frissen őrölt borssal. Tegyünk rá fedőt és hagyjuk a lángon, amíg a sajt megolvad és a tojás alja aranybarnára sül. Hajtsuk félbe és tálra csúsztatva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||