Görög pacalleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Előételek, Főétel előtt, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Kukta, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy órányi főzés után adjuk hozzá a gézbe tekert, félbevágott fokhagymafejet és sózzuk meg. 2-3 óra alatt minden puhára fő, ekkor dobjuk ki a fokhagymát, a báránycsülköket csontozzuk ki és daraboljuk fel, majd tegyük vissza a levesbe. A tojásokat verjük fel és a citromok kicsavart levével keverjük el, adjunk hozzá merőkanálnyi forró levest, majd öntsük a forró, de nem forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt borsozzuk meg. Ezt az ételt adhatjuk hidegen is, ekkor tepsibe öntve hagyjuk kihűlni és ha megdermedt, kockára vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||