Tonhalas, zöldborsós tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tésztafélék, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A halkonzerv levét leöntjük, de félre tesszük. A felforrósított olajban megpároljuk, a zöldjével együtt, karikára vágott újhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és néhány keverés után a zöldborsót. Ráöntjük a hal levét és fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. Sózzuk borsozzuk, fél citrom levével ízesítjük, majd belekeverjük a finomra vágott petrezselyme és a darabokra szedett tonhalat. Éppen csak összemelegítjük. Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, lecsepegtetjük és frissiben összeforgatjuk a tonhalas raguval. Tálaljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, citromgerezdekkel és petrezselyemlevelekkel díszítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||