Tonhalas, zöldborsós tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tésztafélék, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
2 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halkonzerv levét leöntjük, de félre tesszük. A felforrósított olajban megpároljuk, a zöldjével együtt, karikára vágott újhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és néhány keverés után a zöldborsót. Ráöntjük a hal levét és fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. Sózzuk borsozzuk, fél citrom levével ízesítjük, majd belekeverjük a finomra vágott petrezselyme és a darabokra szedett tonhalat. Éppen csak összemelegítjük.
Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, lecsepegtetjük és frissiben összeforgatjuk a tonhalas raguval.
Tálaljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, citromgerezdekkel és petrezselyemlevelekkel díszítsük.