Gombaropogós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A gombát apróra vágom. 2 evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát és nagy lángon megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült a fele liszttel megszórom, és pár percnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Kihűtöm, és hozzákeverek egy tojást, a finomra vágott petrezselyemzöldet és az átpréselt fokhagymát. Lepénykéket vagy rudakat formázok belőle és a szokott módon bundázom (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Bő olajban pirosra sütöm. Tartármártás és párolt rizs illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||