Grillezett paprikasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az ízlésünknek megfelelő paprikákat, összesen kb. egy kiló legyen, kicsumázzuk, kimagozzuk és hosszában, ujjnyi csíkokra vagdaljuk. Héjával lefelé grillrácsra tesszük és feketés, hólyagosra sütjük. A héját lehúzzuk és a paprikát leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A finomra vágott fokhagymából, chiliből, petrezselyemből, az olajjal elkeverve, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A paprikacsíkokat beleforgatjuk és tálalás előtt egy éjszakára behűtjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||