Káposztás csülök cseréptálban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Csőben sült, Főtt, Kemence, Kukta, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss vízben feltesszük főni. Fél óra főzés után mellétesszük a nyers csülköt is. Kb egy óra alatt elkészül. Közben a félfőre vágott hagymát, a néhány vágással rövidebbre vágott és szükség szerint kimosott káposztát összekeverjük a fűszerekkel és a felét, egy előre beáztatott, római tálba terítjük. A langyosra hűlt csülköket kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Beborítjuk a megmaradt káposztával. Hideg sütőben 180 fokon másfél órát sütjük. Ekkor a fedőt levesszük és a húsdarabokat kivesszük, a tejfölt a káposzta tetejére simítjuk, a csülköket, úgy hogy a bőrük felfelé nézzen, ráhelyezzük. 200 fokra emelve a hőfokot, visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük. Friss, puha kenyérrel és még tejföllel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||