Paradicsomos-gombás csirkeragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon a vöröshagymát átpároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és belekeverjük a bazsalikomot. Hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát és a csirkemellet. Hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba összeesett és a csirkemell átsült, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd rövid lére sütjük. Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||