Birkatokány kakukkfűmártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Sörözés, borozás, Szabadban Hozzávalók 4 személyre:
A húst vékony csíkokra vágjuk. A pácléhez a keserűlikőrt, a bort, egy dl olajat, ízlés szerint borsot és a kakukkfű felét összekeverjük és húst ebben egy éjszakán át, hűtőszekrényben pácoljuk. A tejet és a tejfölt lassú tűzőn összefőzzük a maradék kakukkfűvel.Egy lábaskában a vajból és a lisztből rántást készítünk, és a forró kakukkfüves, tejjel felöntjük, majd csomómentesre keverjük és felforraljuk. Közben egy serpenyőben olajon hirtelen kisütjük a húscsíkokat, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. A kakukkfüves mártással összekeverve tálaljuk. Galuska, főtt burgonya vagy párolt rizs az ajánlott köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||