Fácánmell vadász módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Göngyölt, Töltött, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Kelkáposzta baconnal
Fácánmell vadász módra
Vajon párolt almaszelet
![]() Kelkáposzta baconnal A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, összeforgatjuk a pirított szalonnával, a fűszerekkel, a tejszínnel, a fácánredukcióval (vagy húsalaplével) és készre pároljuk. Fácánmell vadász módra A melleket lapjukban félig bevágjuk és szétnyitjuk. Sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A csirkemájból vágunk 16 db szeletet, sóval, majorannával és borssal ízesítjük. 2-2 szelet máj közé, szeletelt, leforrázott vargányagombát teszünk. Ezeket helyezzük a fácánmellekre, összehajtjuk a nyitott szeleteket, és megformázzuk, kívülről is megfűszerezzük, majd a töltött melleket betekerjük bacon szalonnával és rögzítjük fogpiszkálóval, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Serpenyőben pirítsuk meg, mindkét oldalukat kb. 3-3 perc alatt, dobjunk a serpenyőbe néhány összetört borókabogyót,majd öntsünk bele konyakot, gyújtsuk meg és a lángok kialudtával, közepes hőfokú sütőben, süssük 10 percig. Nem tovább, mert az étel kiszárítva élvezhetetlen lesz. Vajon párolt almaszelet Az almákat, héjastul cikkekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk és a felforrósított vajon, hirtelen, megsütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||