Fácánmell vadász módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vadszárnyasokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Göngyölt, Töltött, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

Kelkáposzta baconnal
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 kávéskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
2 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Fácánmell vadász módra
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
5 db borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
50 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
15 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
2 db fácánmell 108 22.3 1.9 0.5 0 30
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vajon párolt almaszelet
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kelkáposzta baconnal
A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, összeforgatjuk a pirított szalonnával, a fűszerekkel, a tejszínnel, a fácánredukcióval (vagy húsalaplével) és készre pároljuk.

Fácánmell vadász módra
A melleket lapjukban félig bevágjuk és szétnyitjuk. Sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A csirkemájból vágunk 16 db szeletet, sóval, majorannával és borssal ízesítjük. 2-2 szelet máj közé, szeletelt, leforrázott vargányagombát teszünk. Ezeket helyezzük a fácánmellekre, összehajtjuk a nyitott szeleteket, és megformázzuk, kívülről is megfűszerezzük, majd a töltött melleket betekerjük bacon szalonnával és rögzítjük fogpiszkálóval, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Serpenyőben pirítsuk meg, mindkét oldalukat kb. 3-3 perc alatt, dobjunk a serpenyőbe néhány összetört borókabogyót,majd öntsünk bele konyakot, gyújtsuk meg és a lángok kialudtával, közepes hőfokú sütőben, süssük 10 percig. Nem tovább, mert az étel kiszárítva élvezhetetlen lesz.

Vajon párolt almaszelet
Az almákat, héjastul cikkekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk és a felforrósított vajon, hirtelen, megsütjük.