Almaborban párolt csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét (olyan másfél kilós legyen) daraboljuk fel, a bőrét ízlésünk szerint távolítsuk el. A szalonnát vágjuk kockára, a hagymát félfőre. A szalonnát süssük pörcösre, majd szedjük ki a zsírból és tegyük mélyebb serpenyőbe. A sózott, borsozott csirkedarabokat hirtelen süssük át a zsiradékon, 2-3 perc alatt oldalanként. Ezeket is tegyük a szalonnára. A hagymát is dobjuk a megmaradt zsírba, majd kevergetve pároljuk 15-20 perc alatt aranybarnára. A végén adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a többi fűszert. Öntsük hozzá az almabort és a pálinkát, amint felforrt, öntsük a csirkére. Dobjuk hozzá az aszalt szilvát, fedjük le és lassú tűzön főzzük egy órácskát, vagy amíg, a csirkehús omlósan puha nem lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||