Almaboros sertésborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szilveszter, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A karajt csontozzuk ki, majd szeleteljük fel. A hártyát a szélén vagdossuk be és verjük ki gyengéden a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk meg a húst és a felhevített olajban mindkét oldalukat süssük, hirtelen pirosra. Nem kell készre sütni. Vegyük ki a serpenyőből a húst és a zsiradékon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, a végén adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát. Ha megérezzük a fokhagyma illatát, tegyük vissza a húst és öntsük hozzá az almabort. Pároljuk a húst puhára. Ismét vegyük ki a húst és a levet forraljuk be a felére, majd öntsük bele a tejszínt és kevergetve hevítsük forrásig. A hússzeletekre öntve a mártást tálaljuk. Burgonyapürét adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||