Csirke almaborral és baconnal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott bacont süsük pörcösre, majd a pörcöt kivéve, a zsiradékon, süssük át a sóval, borssal bedörzsölt csirkemell filéket, úgy öt-öt percig minkét oldalukon. A sütőserpenyőben pirítsuk át a finomra vágott hagymát, majd öntsük hozzá az almabort és a húsalaplét. Kevergetve oldjuk fel, a lesült pörzsanyagokat, majd dobjuk bele a megsült szalonnát. Kissé sűrítsük be a szaftot és a megsült csirkemellekre öntve tálaljuk.
Burgonyapürét és párolt zöldbabot kínáljunk mellé.