Káposztás galamb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A galambok mellét fejtsük ki, a galamb többi részét tegyük el. Kitűnő levest főzhetünk belőle. A mellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, barnára sütjük. A galambmellet félretéve, a megmaradt sütőzsiradékban megpirítjuk a bacont, lecsepegtetve félretesszük ezt is. Végül az inkább darabokra, semmint szeletekre vágott kolbászt, süssük pirosra. Adjuk hozzá a bacont, a néhány vágással, rövidebbre aprított káposztát és fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a köménymaggal. Sózzuk és borsozzuk meg, majd tíz percig, kevergetve pirítsuk. A keverék felét terítsük tűzálló tálba, igazgassuk el a tetején a galambmelleket, majd fedjük be a többi káposztával. Öntsük alá a sört és fedjük le. A sütőt, úgy melegítsük elő 175 fokra, hogy a sütőrácsot nem hagyjuk benne. A tálat, a hideg rácson tegyük a sütőbe, így biztos nem pattan el, majd süssük 75 percig. Forrón tálaljuk, barna kenyeret és sört adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||