Diós, almás kosárka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Tejtermékek, Tojás, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Diós, almás kosárka
A töltelék
A tetejére
Diós, almás kosárka A lisztet a kakaóporral és a sóval összeszitáljuk, majd a hideg vajjal elmorzsoljuk, a cukrot, a tojást hozzágyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Fóliába tekerve, pihentessük, egy órát hűtőben. Nyújtsuk kb 3 milliméter vastagra és tegyük olajjal kikent fémkosárkákba. 200 fokra melegítsük elő a sütőt, béleljük ki a kosarakat alufóliával, szórjunk bele babot és süssük 10-15 perc alatt aranybarnára. Ezt nevezik vaksütésnek. A fóliát és a babot távolítsuk el, majd a tésztát kihűlés után vegyük ki a formából. Kenjük meg a belsejüket vékonyan lekvárral, majd némi szikkadás után töltsük meg a töltelékkel. A tetejükre simítsunk felolvasztott csokoládét és díszítsük fél diókkal. A töltelék A lereszelt almát a cukorral, a felhevített vajon sűrűre pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, majd a darált diót és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A tetejére A hozzávalókat késes robotgéppel morzsásra keverjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||