Babos, csirkemelles tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Nándi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Farsang, Wok, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. A citrom lereszelt héját és a paradicsom sűrítményt hozzáadva összepároljuk. Pár csepp citromlével ízesítve, a lecsepegtetett babot hozzáadva átrottyantjuk. A tésztát előírás szerint, al dentére főzve, elkészítjük, majd a csirkemell raguval összeforgatva tálaljuk. Finomra metélt petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||