Zöldbabos borjúragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olaj-vaj keveréken pároljuk át, a finomra vágott hagymát. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúhúst. Ízesítsük sóval, fehérborssal, majd kevergetve, fedő alatt, kis lángon süssük-pároljuk. Szükség esetén, kevés forró vizet adhatunk hozzá. Ha hús majdnem puha, keverjük hozzá az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkarikázott karottát és a tárkonyt. Zsenge zöldségekkel az igazi. Pároljuk puhára, végül öntsük fel a tejszínben elkevert keményítővel. Forraljuk össze és tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk. Burgonyapürét vagy párolt rizs kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||