Zöldbabos borjúragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 szál karotta 40 1.2 0.3 8.1 3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olaj-vaj keveréken pároljuk át, a finomra vágott hagymát. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúhúst. Ízesítsük sóval, fehérborssal, majd kevergetve, fedő alatt, kis lángon süssük-pároljuk. Szükség esetén, kevés forró vizet adhatunk hozzá. Ha hús majdnem puha, keverjük hozzá az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkarikázott karottát és a tárkonyt. Zsenge zöldségekkel az igazi. Pároljuk puhára, végül öntsük fel a tejszínben elkevert keményítővel. Forraljuk össze és tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk.
Burgonyapürét vagy párolt rizs kínáljunk mellé.