Kagyló csőben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A kagylókat tisztítsuk meg, majd szétnyitva, vegyük ki a kagylóhúst, a többi részét dobjuk el. A legszebb kagylóhéjakba hármasával tegyük bele a kagylót. A zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és az olaj felét, ízlés szerint sózva, borsozva jól keverjük el, majd kanalazzuk a kagylókra. Csepegtessük rájuk a megmaradt olajat és 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Azonnal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||