Rántott zeller zöldséges barnarizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Kímélő Hozzávalók 4 személyre: Zöldséges barnarizs
Rántott zeller
Zöldséges barnarizs A barnarizst előző este hideg vízbe beáztatjuk. A vizet leöntve belekeverjük a finomra vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott karalábét. Felöntjük az alaplével, majd sózzuk és borsozzuk. Nagy lángon felforraljuk, majd fóliával szorosan lefedve, 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára. Tálalás előtt villával fellazítjuk és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. Rántott zeller A meghámozott zellert centis karikára vágjuk és a sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben két percig előfőzzük. Leszárítjuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozva, bő, középforró olajban aranybarnára sütjük. A fölösleges olajat leitatva, forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||