Harcsafilé tejfölben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Csőben sült, Böjt, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom levét kifacsarjuk és a zúzott fokhagymával, borssal és sóval ízesítve a feldarabolt harcsafilére öntjük. Bő fél órát hagyjuk állni, majd csepegtessük le a harcsahúst. A vékonyra szeletelt szalonna egy részével béleljük ki a tepsit és fektessük rá a halfiléket. Szórjuk rá a finomra vágott hagymát, majd simítsuk rá, a maradék zúzott fokhagymával és némi sóval elkevert tejfölt. A megmaradt szalonnaszeleteket vágjuk vékony csíkokra és szórjuk a tetejére. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. A vékony harcsaszelet ennyi idő alatt átsül. Frissen tálaljuk, finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva. Párolt hajdinával vagy kölessel körítsük.