Majlandi rakott burgonya diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
30 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonkát, a gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt és a sűrített paradicsomot összekeverjük. A megtisztított burgonyát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót jól átforgatjuk, majd a fóliával és a baconszeletekkel bélelt diszkoszba simítjuk. A tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd, a diszkoszt lezárva, bő órára parázsba tesszük.
Tálaláskor adhatunk mellé még reszelt sajtot.