Egyben sült tarja szalonnával és uborkával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Tűzdelt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tarját hosszában, ujjnyi távolságban, majdnem teljesen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, úgy, hogy a vágatokba is jusson. A vágatokat bekenjük a zúzott fokhagymával és beléjük fektetjük a baconszeleteket és a hosszában vékony szeletekre vágott uborkát. A húst konyhai zsineggel, több helyen körbekötjük, majd a felhevített zsírban, minden oldalán barnára sütjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot és a bort. Alufóliával szorosan lefedve, 140 fokra előmelegített sütőben, másfél órát pároljuk, majd a fóliát levéve, a hőt 200 fokra emelve, bő negyed óra alatt, a tetejét ropogósra sütjük. Szeletelés előtt, fóliával letakarva, tíz percig pihentessük. A zsineget lebontva, centi vastagra szeletelve tálaljuk. Köretnek fóliában sült burgonyát és salátát adhatunk. Hidegen, friss kenyérrel is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||