Feketekagyló fehérborban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Egy percig kevergetve sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon felforraljuk és beleszórjuk a körömkefével megsikált kagylókat. Lefedjük és addig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. Amelyik kagyló nem nyílik ki azt dobjuk ki. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Kenyeret kínáljunk hozzá, hogy a szaftot ki tudjuk tunkolni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||