Zöldborsós-baconos tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
Az apró kockára vágott bacont ropogósra sütjük. majd a zsírból kivéve félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a lereszelt répát és a vékonyra karikázott újhagymát. Hozzákeverjük a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel, végül belekeverjük a reszelt sajtokat. Összeforgatjuk, az időközben, előírás szerint megfőzött tésztával. Frissiben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||