Zöldborsós-baconos tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
10 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockára vágott bacont ropogósra sütjük. majd a zsírból kivéve félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a lereszelt répát és a vékonyra karikázott újhagymát. Hozzákeverjük a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel, végül belekeverjük a reszelt sajtokat. Összeforgatjuk, az időközben, előírás szerint megfőzött tésztával.
Frissiben tálaljuk.