Rumos-meggyes tiramisu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Alkoholos, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 teáskanál instant kávé ? ? ? ? ? ?
1 üveg rumos meggy ? ? ? ? ? ?
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
50 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik felével és a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés masszába. A léhez hozzáadunk fél deci vizet és a kávéport. Oldódásig keverjük, majd ebbe mártogatjuk a piskótát. Egy tál aljába, vékony réteg krémet kenünk, rá egy réteg mártott piskóta kerül, melyre rásimítjuk a maradék krém felét. Ismét piskóta, majd a krém többi része következik. A tetejére szitáljuk a kakaót és jól behűtjük.
A nyers tojás miatt, a készítés napján fogyasszuk el.