Rumos-meggyes tiramisu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Alkoholos, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik felével és a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés masszába. A léhez hozzáadunk fél deci vizet és a kávéport. Oldódásig keverjük, majd ebbe mártogatjuk a piskótát. Egy tál aljába, vékony réteg krémet kenünk, rá egy réteg mártott piskóta kerül, melyre rásimítjuk a maradék krém felét. Ismét piskóta, majd a krém többi része következik. A tetejére szitáljuk a kakaót és jól behűtjük. A nyers tojás miatt, a készítés napján fogyasszuk el. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||