Zöldséges gersli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Wok, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A gerslit (hántolt árpa), egy teáskanál olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntve négy deci vízzel, fél óra alatt, némi sót beledobva, puhára főzzük. Közben a répát vékony csíkokra, a cukkínit rudacskákra, a hagymát és a paprikát kockára vágjuk. A spárgát cukorral, citromlével és sóval ízesített vízben, tíz percig, főzzük. A feldarabolt zöldségeket, forró olajon, roppanósra sütjük. Ügyeljünk az eltérő puhulási időkre! Közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Végül a sült zöldségeket, a centis darabokra vágott spárgát és a gerslit összeforgatjuk és tálalás előtt bőven meghintjük finomra aprított petrezselyemmel. Kalóriaszegény és rendkívül ízletes köret, különösen hirtelen vagy grillen sült húsok mellé ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||