Csípős paradicsomszósz grillhúsok mellé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Kártyaparti , Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
2 kg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A forró olajra dobjuk a fűszereket, majd egy perc múlva a félfőre vágott hagymát és megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos részét kinyomjuk. Hozzáadjuk a hagymához, a zúzott fokhagymával és az elfelezett paprikával együtt. Felforraljuk, majd 10 perc főzés után paradicsompasszírozón áteresztjük. Ha nem elég sűrű még forraljuk egy ideig. Végül a mézzel és a borecettel ízesítsük.
Hidegen kínáljuk.