Csípős paradicsomszósz grillhúsok mellé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Kártyaparti , Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A forró olajra dobjuk a fűszereket, majd egy perc múlva a félfőre vágott hagymát és megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos részét kinyomjuk. Hozzáadjuk a hagymához, a zúzott fokhagymával és az elfelezett paprikával együtt. Felforraljuk, majd 10 perc főzés után paradicsompasszírozón áteresztjük. Ha nem elég sűrű még forraljuk egy ideig. Végül a mézzel és a borecettel ízesítsük. Hidegen kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||