Szőlős kölessel töltött csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megkapatjuk a kölest, majd sózzuk, borsozzuk és felőntve a zöldséglevessel puhára főzzük. Közben a lehetőleg kétféle színű, szőlőt leszemezzük. A harmadár a langyosra hűlt kölessel és a tojással elkeverjük, majd, az előzőleg, sózott, boprsozott csirke hasüregébe töltjük. A nyílást betűzzük vagy bevarjuk. Tepsibe tesszük a szárnyast és egy pohár vizet aláöntve, alufólíával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, úgy fél óra alatt, a szaftjával locsolgatva, pirosra sütjük. Darabolás előtt 10 percig oihentessük. Amíg pihen, a csirke szaftjához keverjük a vajat és a bort, majd a megmaradt szőlőt átforrósítjuk benne. A csirkét, a szőlős szafttal leöntve, burgonyapürével kináljunk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||