Vörösboros káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kisült zsiradékot átöntjük egy serpenyőbe. Karamellizáljuk rajta a cukrot és ezen üvegesre pároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott, előzetesen besózott, vörös káposztát. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Tört szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük és majdnem puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott almát és a ribizlidzsemet. Nagy lángon levét elforraljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||