Bolgár gyuvecs okrával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Dalma
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Kemence, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 dkg okra 0 1.9 0.2 4.5 ? 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
20 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg birkahús 308 16.9 26.4 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst, hirtelen, átsütjük rajta. Ha kissé megbarnult, a lángot kicsire vesszük és fedő alatt félpuhára pároljuk, szükség szerint kevés vizet önthetünk alá. Közben zúzott fokhagymával, borssal és sóval ízesítjük. Ekkor belekeverjük a felkockázott zöldségeket és összefőzzük. Cserépedénybe öntjük és lefedve, hideg sütőbe tesszük. 165 fokra kapcsolunk és egy órát sütjük.
Friss kenyérrel tálaljuk.