Bolgár gyuvecs okrával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Kemence, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst, hirtelen, átsütjük rajta. Ha kissé megbarnult, a lángot kicsire vesszük és fedő alatt félpuhára pároljuk, szükség szerint kevés vizet önthetünk alá. Közben zúzott fokhagymával, borssal és sóval ízesítjük. Ekkor belekeverjük a felkockázott zöldségeket és összefőzzük. Cserépedénybe öntjük és lefedve, hideg sütőbe tesszük. 165 fokra kapcsolunk és egy órát sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||