Cukkiniben tálalt aszalt szilvás csirkeragu, narancsos bulgurágyon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ami DJF
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
4 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csésze bulgur 0 ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
20 gramm mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
7 db aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket.
Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a szeleteket, úgy hogy a vége túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk.
A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.