Cukkiniben tálalt aszalt szilvás csirkeragu, narancsos bulgurágyon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ami DJF A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket. Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a szeleteket, úgy hogy a vége túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk. A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||