Hét vezér tokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A húsokat ceruzányi csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a marhahúst és párolni kezdjük. Amikor félpuha hozzáadjuk a sertéscsíkokat és tovább pároljuk. Végül belekeverjük a borjúcombot, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. A húsok párolása közben, ha szükséges, kevés forró vizet önthetünk hozzá. A vége felé sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a paprikát. Ha minden puhára főtt, forraljuk össze, a tejfölben elkevert liszttel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||