Narancsos füstölt garnéla (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Gyümölcsök, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá a pácot. A zacskót lógassuk vízzel teli mosogatóba, így a víz kiszorítja a levegőt a zacskó belsejéből. Zárjuk le gumival vagy csipesszel és tegyük hűtőbe egy órára. Csepegtessük le a rákokat és tegyük az előkészített füstölő rácsára. Háromnegyed óra alatt elkészül. Közben a lecsepegett pácot forraljuk fel és dobjuk bele a másik két narancsot, melyeket előzőleg kifiléztünk. Kis lángon, fedetlenül főzzük öt percig. A garnélákat a narancsmártással és párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||