Kéksajtos szűzpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Töltött, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Hártyázzuk le a sertésszüzet, majd hosszú keskeny pengéjű késsel szúrjuk fel. Töltsük be, az egy evőkanál olajjal kivert kéksajttal. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. Forgassuk a durvára tört borskeverékbe és a többi, felhevített olajon süssük, pár perc alatt, körös-körül barnára, majd tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe 6 percre. Sütés után sózzuk, de óvatosan, mert a sajt is sós. 10 perc pihentetés után, ferdén felszeletelve tálaljuk. Köretként párolt zöldséget és sült burgonyát adhatunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||