Csirke gravy mártással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét sütés előtt egy órával sóval és borssal bedörzsöljük. A hagymát félfőre, a zöldségeket hosszában félbe-negyedekre vágjuk. Sóval, borssal ezeket is meghintve a fokhagymával hozzáadva megágyazunk a csirkének a zacskóban. Bedörzsöljük a csirkét olajjal, a többit a zacskóban lévő zöldségekre öntjük. Rátesszük a baromfit a zöldségágyra és lezárjuk a zacskót. Néhány helyen szúrjuk ki. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és bő órát sütjük. 220 fokra felemelve a hőfokot még negyed órát pirítsuk. A csirkét helyezzük előmelegített tálra és fóliával fedjük be. A zacskó felnyitásánál ügyeljünk a felcsapó gőzre! A zöldségeket és a zacskóban maradt levet öntsük serpenyőbe, a liszttel megszórva, forraljuk fel, majd öntsük fel az alaplével és a borral. Botmixerrel törjük simára. Szükség szerint fűszerezzük.
A csirke mellé, külön csészében tálaljuk. Burgonyapürét adhatunk köretnek.