az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét sütés előtt egy órával sóval és borssal bedörzsöljük. A hagymát félfőre, a zöldségeket hosszában félbe-negyedekre vágjuk. Sóval, borssal ezeket is meghintve a fokhagymával hozzáadva megágyazunk a csirkének a zacskóban. Bedörzsöljük a csirkét olajjal, a többit a zacskóban lévő zöldségekre öntjük. Rátesszük a baromfit a zöldségágyra és lezárjuk a zacskót. Néhány helyen szúrjuk ki. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és bő órát sütjük. 220 fokra felemelve a hőfokot még negyed órát pirítsuk. A csirkét helyezzük előmelegített tálra és fóliával fedjük be. A zacskó felnyitásánál ügyeljünk a felcsapó gőzre! A zöldségeket és a zacskóban maradt levet öntsük serpenyőbe, a liszttel megszórva, forraljuk fel, majd öntsük fel az alaplével és a borral. Botmixerrel törjük simára. Szükség szerint fűszerezzük.
A csirke mellé, külön csészében tálaljuk. Burgonyapürét adhatunk köretnek.