Epres mézeskrémes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Epres mézeskrémes
Krém
Epres mézeskrémes A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele. 2 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra tesszük a lapokat és egymás után, egy nagy tepsi hátoldalán, 200 fokra előmelegített sütőben, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a lapokat. Még melegen egyenesre vágjuk a széleket, mert kihűlve törik, de a töltéssel meg kell várni a teljes kihűlést. Az elkészített tölteléket három részre osztjuk és mindkét lapot megkenjük. Az egyiket kirakjuk a feldarabolt eperszemekkel és a másik lapot a krémes felével ráborítjuk és gyengéden összenyomkodjuk. Végül a maradék krémmel a sütemény tetejét és oldalát vonjuk be. Tegyük hűtőbe dermedni. Tálalás előtt vonjuk be az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Krém A tejet felforraljuk és állandó keverés mellett beleöntjük a grízt, felfőzzük és kevergetve kihűtjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral a fél citrom héjával és levével habosra kevert vajat és ezzel is habosra keverjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||