Citromos bulgur (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Koleszban főztük, Sörözés, borozás, Hajón is elkészíthető, Főtt, Savanyú, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csésze barna bulgur 0 12.3 1.3 75.9 18.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bulgurt leöntjük 2 csésze forrásban lévő sós vízzel, majd lefedve, negyedórát pihentetjük. Rácsavarjuk a citrom levét, meghintjük borssal, majd a finomra vágott petrezselymet és az olajat hozzáforgatjuk.