Citromos-rozmaringos csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombot csontozzuk ki, sózzuk, borsozzuk meg a húst belülről is. Kockázzuk fel az aszalt paradicsomot, a kifilézett citromot, vágjuk apróra a rozmaringot és a fokhagymát. A masszából formáljunk rudakat, majd a csont helyére tegyünk egy ujjnyit. Tekerjük be a csirkecombokat baconba, tűzzük meg fogpiszkálóval és süsük, kevés olajban, pirosra. Tegyük tepsibe, adjuk hozzá a citrom héját, majd a sütőzsiradékkal és a fehérborral öntsük fel. Fedjük le szorosan alufóliával, 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és pároljuk fél órát. A fóliát levéve süssük, még 20 percig. Vajban átsütött főtt burgonyát és sült koktélparadicsomot kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||