Káposztás csülökleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Szabadban, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben puhára főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni. A főzővíz tetejéről a zsírt lekanalazzuk és átsütjük rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a kockára vágott zöldségeket. Addig pirítjuk, amíg egy kis szint kap, ekkor felöntjük a csülök főzőlevével és, annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Félpuhára főzzük a zöldségeket, majd beledobjuk a levesbe a csíkokra vágott káposztát és a kockára vágott burgonyát. Ízesítjük borssal, a sóval vigyázzunk a csülöklé is sós és puhára főzzük. Belekeverjük a kockára vágott csülökhúst és a tejföllel simára kevert lisztet. Jól összeforraljuk, majd friss, puha kenyérrel tálaljuk. Igazi télies étel, favágáshoz ajánlom. Ízlés szerint, csípős paprikát kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||