Üvegtészta rákkal és szent jakab kagylóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
Áztassuk be az üvegtésztát forró vízbe, úgy negyedórára. Amíg ázik elkészül a többi hozzávaló. A felhevített olajon süssük át a vékonyra karikázott újhagymát és a reszelt gyömbért, dobjuk a wokba a rákot és kevergetve ezzel is pirítsuk két percig. Öntsük bele a szójaszószt és forgassuk bele a lecsepegtetett tésztát. Egy evőkanál olajon süssük, oldalanként két-két percig a sózott, borsozott kagylókat. Adagoljuk tányérokra tésztát és díszítsük a tetejét a megsült kagylóval. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||