az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjében elkeverjük a porcukrot és laza habbá verjük. Hozzáadjuk a ledarált keksszel, dióval elkevert kakaóport, majd jól összegyúrjuk. A masszát két részre osztjuk és hűtőbe tesszük. Amíg hűl a tojássárgájákat, a tejel és a lisztet elkeverjük, majd hozzáadva a vaníliakivonatot kevergetve krémmé főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal és habzsákba töltjük. A diós massza nagyobbik részét olajjal vékonyan kikent pogácsaszaggatóval hengerekké formáljuk, oly módon, hogy ujjunkkal mélyedést nyomunk beléjük. A massza másik részét két fólia között fél centi vastagra nyújtjuk, majd az előzőleg használt szaggatóval kiszúrjuk. A hengerek üregét kitöltjük a vaníliás krémmel, majd a korongokkal betalpaljuk. Ismét tegyük hűtőbe és ha megdermedt forgassuk, az előzőleg felolvasztott tortabevonóba. Újabb dermesztés után tálalhatjuk.
Kissé babrás, de igazán finom édesség.