Uborkás burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Kártyaparti , Hétköznapi vacsora, Karácsony, Zöldség, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sós, Főétel mellé Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy tálba és letakarva tegyük hűtőszekrénybe. A mártáshoz egy kis tálba öntsünk fehérborecetet, mustárt, sót borsot és 0,5 dl levest. Addig keverjük míg sima mártást nem kapunk. Ha kész öntsük a salátára majd lefedve 30 percig tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek. Mossunk meg egy csomag metélőhagymát, szárítsuk le és vágjuk vékony karikára. Tálalás előtt hintsük a saláta tetejére. Finom kísérője hideg sülteknek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||