Majonézes tonhalkrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Böjt, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 doboz tonhal natúr lében 0 ? ? ? ? ?
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát és a fokhagymát lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét. A többi hozzávalóval elkeverve finomra törjük. Tálalás előtt két órát hűtőben pihentetjük.Friss péksüteménnyel kínáljuk, de adhatunk hozzá sós kekszet vagy kenhetjük szendvicsbe is.