Sertésszelet kapros-gombás mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve a felhevített olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra metélt kaprot és fokhagymát, majd sózva, borsozva a borral felöntjük. Ismét elforraljuk a levét. Visszatesszük a hússzeleteket és a tejszínnel felöntve, enyhe sűrűsödésig forraljuk. Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||